E-böcker

Att välja att läsa en bok via E-bok istället för klassisk bok har flera fördelar. Framförallt handlar det om tillgänglighet, flexibilitet och pris. Dagens E-böcker kan snabbt laddas hem till mobil, surfplatta eller dator till ett pris som är lägre än tryckta böcker.

Men det är inte prisskillnaden per bok som är det som gör E-boken så prisvärd utan framförallt de abonnemang som går att teckna. För ca 150kr per månad går det att teckna abonnemang som gör att man kan ladda hem obegränsat antal E-böcker varje månad. Detta då genom speciella appar som är kopplade till E-butiken som erbjuder dessa abonnemang. Därmed blir priset per läst bok betydligt lägre än om man skulle köpa alla i tryckt format.

Den andra fördelen är flexibiliteten. Alla har med sig sin mobil var än man går. E-boken är därmed alltid med då den går att läsa på telefonen. Självklart går det även att läsa E-bok i dator eller på surfplatta.

Tredje fördelen är till tillgängligheten. Genom de appar som används har man snabbt tillgång till tusentals titlar. Visserligen finns det lika många (om inte fler) titlar för den som söker efter en tryckt bok på en onlinehandel av böcker. Men då tar det några dagar innan boken kommer hem i brevlådan. Med E-boken tar den knappt några minuter.

Med bättre pris, bättre flexibilitet och en enorm tillgänglighet är det tydligt att E-boken har en stark framtid.