Läsvärda pokerböcker

När man vill lära sig poker eller fördjupa sina kunskaper, finns det många olika alternativ. Det har skrivits en mängd bra böcker i ämnet och de har alla sin egen vinkling. Det finns allt ifrån faktaböcker fyllda med statistik till böcker skrivna av proffs om deras väg till toppen.

pokerböcker_251268559

En av de absolut mest kända böckerna i ämnet är The Theory of Poker, skriven av David Slansky. I boken beskriver David pokerspelet ur en teoretisk synvinkel. Han skriver om hur man ska tänka och hur man lägger upp sitt spel för att vinna. Bland stora pokerspelare är detta en av de absolut populäraste böckerna och många talar gott om den.

För den som spelar Limit Hold’em finns ännu en bok skriven av David Slansky. David har gått ihop med författaren Mason Malmuth för att skriva “Hold’em poker för avancerade spelare”. I boken förklarar David i detalj hur man gör för att vinna i Limit.

The Mathematics of Poker av Bill Chen är den perfekta boken för dig som vill lära dig poker ur ett matematiskt och teoretiskt perspektiv. Via formler och statistik visar Bill den ultimata strategin för att bli en bra pokerspelare. Siffrorna som tagits fram här har utvecklat spelet och statistiken används utav flera stora pokerspelare.

Den mest aktuella boken just nu, The Myth of Poker Talent är skriven av Alexander Fitzgerald. Alexander är en pokertränare som under 10 år tränat över 1 000 elever. Enligt honom finns det inte några mytomspunna pokertalanger utan det som gör någon till en pokerstjärna är övning och stor kunskap om spelet. Alexanders bakgrund som lärare gör att boken är pedagogisk och lättförstådd. Förutom att vara tränare har Alexander själv haft stora framgångar i poker.

Böcker i alla ära, men det finns otroligt mycket information att hitta på internet. Sidor som Poker.se är en guldgruva, deras pokerskola är detaljerad och mycket användbar.