Skriv en reseskildring

Har du författardrömmar men svårt att komma igång så kanske en reseskildring skulle kunna vara något att börja med. Det kan kännas enklare att skriva om något som man har eller är med om.

Att skriva en bok om en resa man är med eller varit med om kan underlätta för dig som skriver. Under din resa så kan du föra en form av dagbok där du beskriver allt du är med om, den kan beskriva platser du besökt och hotell du bott på. Din reseskildring behöver inte skrivas som en guidebok utan kan skrivas som ett reportage av dina upplevelser och din resa på ett skönlitterärt sätt.

Ett tips kan vara en resa inom Sveriges gränser där du kanske åker genom landet och besöker ett antal städer. Gör noteringar under resans gång och när du väl är hemma så kan du sätta igång att skriva om dina upplevelser. Det är nu grovjobbet börjar med att få ner allt man varit med om och upplev till en bok. Låt det ta tid och stressa inte fram något, om det din första bok så är det du som sätter deadline och inte något förlag.

Det kan absolut finnas ett intresse av att läsa din reseskildring, ett bra tips kan vara att läsa någon bok som skrivit tidigare så att du får en hum om hur du ska skriva. Du ska dock tänka på att det är dina upplevelser som ska beskrivas på ett målande sätt så att läsaren blir nyfiken på just den plats du besökt och nyfiken på dig som resenär.