Hitta bäst pris på boken

Priserna varierar något mellan de olika e-butiker som erbjuder böcker, e-böcker och ljudböcker. Vanligtvis skiljer det bara några tior när det handlar om de mest populära böckerna men visst finns det pengar att spara.

1. Gå med i kundklubbar

Alla de större företagen har nyhetsbrev eller kundklubbar man gratis kan gå med i. Den som vill pressa priset på en enstaka bok eller ofta handlar böcker bör absolut anmäla sig till dessa. Det är inte sällan som rabattkoder och erbjudanden skickas ut som enbart gäller de som får dessa nyhetsbrev.

2. Jämföra – även med frakt

Att jämföra priset på boken är relativt enkelt. Men kontrollera även vad som gäller angående fraktkostnad. Är det bara någon enstaka bok som ska köpas kommer fraktpriset att påverka rejält. Många av de större företaget har fraktfritt medan de mindre inte har möjligheten att erbjuda detta.

3. Utnytta Cashbacksidor

Så kallade Cashbacksidor har blivit allt vanligare att använda för svenska onlineshoppare. Det är sidor som ger bonus eller cashback på det man handlar på nätet. Det gäller visserligen inte alla butiker men väldigt många, ex Bokia. Att bli medlem på en Cashbacksida kostar inget och ger en viss procent tillbaka på det man handlar. Exempel är Plusikassan.se och CashbackShopping.

4. Köp begagnat

Böcker är en av de saker man relativt säkert kan köpa begagnat. Det enda som skulle kunna göra att boken inte går att läsa är om hela sidor är utrivna vilket sällan sker. Sök på Tradera eller E-bay efter titeln och se om det går att få den billigare. Det finns även flera butiker på nätet som specialiserat sig på begagnade böcker.